Może ma za mały pzrebieg i nikt nie chce uwierzyć ...to musi troche dobić :roll:
[O1] Coś się rozpadło?
Zwiń
X
-
[O1] Coś się rozpadło?
Witam,
Dzisiaj spotkało mnie coś dziwnego. Dojeżdżam sobie do ronda, akurat przed torami kolejowymi, szlaban zamknięty więc stoję. Nagle coś trachneło tak jakby się coś zerwało(linka?). Ciężko powiedzieć. Było bęk. Radio akurat ściszone więc tak się rozglądam co jest. Ruszyłem powolutku i słyszę jakby coś szorowało o asfalt. Zatrzymałem się i cisza, znów ruszam i słyszę jak coś ewidentnie obciera. Przejechałem tak kilkadziesiąt metrów, żeby zjechać z ronda i wjechałem na jakiś podjazd. Oglądam czy nic nie zwisa, wszystko ok. Pod maską patrze i też nic nie widzę. Koła oglądam i ok. Cofam i na maksymalnie skręconych kołach jakby się nasilił dzwięk obcierania.
I po chwili przestało. Jeździ jak wcześniej, nic nie słychać.
Co to może być. Jest już późno więc nie mam gdzie podjechać na kanał. Spotkał się ktoś już z czymś takim?
-
-
Zamieszczone przez krisoctavsprawdź hamulce może klocek pękł i buja się w zacisku ogólnie sprawdź hamulce
Byłem się przejechać na oblodzony plac i hamulce działają ok, ABS też ładnie się załącza.
Klocek mógł tak od siebie pęknąć na postoju i nagle się z powrotem ułożyć?
Zamieszczone przez GrzegorzR.hmm ciekawe , może sprężyna pękła w zawieszeniu
Komentarz
-
-
klocek to rzecz mechaniczna różnie bywa ale sprawdzić można zawsze mi wyjechał klocek z innego auta ale tu zużycie było takie że jarzmo nie miało co trzymać. Jeśli wszystko hamuje to oki jeden problem z głowy. Najlepiej podnieść auto i każde koło obejrzeć poruszać rożnie bywa coś pękło więc znajdzie się prędzej czy później ja szukałem 2 miesiące ubytku płynu i znalazłem
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj u mechanika. Obejrzała przód i tył na kanale. Niczego się nie dopatrzył, niczego nie brakuje, hamulce wyglądają ok. Stwierdził, że coś musiało się dostać między klocek i tarcze, albo między metalową osłonę tarczy, a jak cofnąłem i ruszyłem do przodu musiało się odblokować i odpaść. Także chyba nic poważnego. Samochód hamuje i nie ściąga.
Komentarz
-
-
miałem identycznie ale w pasku tarcza zrysowania tragicznie żeby się dziada pozbyć musiałem montówką osłonę podginać ale rysy zniknęły po pierwszej trasieFoty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
Komentarz